Gesbo veranda's en orangeries!
Gesbo verandas, orangeries, wintergarten, conservatories

Gesbo veranda's & serres

Filosofie

Buiten Beleven. Dat is onze filosofie in twee woorden samengevat. Met een serre of veranda betrekt u een gedeelte van uw tuin bij uw woning. Wij zorgen dan ook dat de serre / veranda feilloos aansluit bij uw woning waardoor we bijna ‘ongemerkt’ uw leefruimte en woonplezier vergroten.

Waarom Gesbo?

Een goede serre of veranda bouwen begint met luisteren. U stapt binnen bij ons met een wens. Aan ons de taak die wens in beeld te brengen én uit te laten komen. Dat betekent dat wij met u om tafel gaan zitten. Luisteren, praten, kijken, schetsen, en vragen. Zodoende komen we stap voor stap tot de aanbouw die u wenst. Wij van Gesbo vinden deze fase de belangrijkste van het hele ontwikkelproces. Want nu leggen we de basis voor het eindproduct. We verzamelen de input en bepalen de richting waarin we de ontwikkeling, met u, gaan sturen.

‘Al pratende groeit het ontwerp op het papier’

Dit ontwerp zetten onze mensen vakkundig om in een serre of veranda die uw woongenot verrijkt. Gesbo koppelt in deze fase ervaring, vakmanschap en esthetisch inzicht aan topkwaliteit tot in de kleinste details. Dat betekent dat elke vezel, elke buiging, elke bevestiging moet kloppen. Gesbo ziet daar scherp op toe. Immers het zijn de details die de meerwaarde bepalen.

Gesbo beschikt over een team vakbekwame monteurs die stuk voor stuk vertrouwd zijn met het specifieke karakter van de Gesbo-producten. Gesbo verzorgt bij een totaalpakket de volledige aanbouw; van fundering tot metselwerk, van vloer tot plafond etc.

Hout of aluminium

Laat u een serre of veranda bouwen, dan doet u dat voor het leven. Vanzelfsprekend kiest u dan ook voor materialen die een lange levensduur waarborgen. Om die reden heeft GESBO zich gespecialiseerd in hout en aluminium. Bovendien zijn het materialen die gedurende vele jaren hun karakter behouden.

HOUT

GESBO levert verschillende duurzame houtsoorten, zoals Afzelia, Meranti, Merbau en Afromosia. De houten onderdelen worden zorgvuldig behandeld en aangeleverd in de gewenste kleur. Hout straalt gezelligheid, warmte en natuurlijkheid uit. Bovendien biedt hout veel bewegingsvrijheid qua vormgeving en kan het gekoppeld worden aan elke bouwstijl. Met een houten constructie kiest u bovendien voor een geleidelijke overgang tussen woonomgeving en de tuin.

ALUMINIUM

Kiest u voor een aluminium constructie dan kiest u voor een onderhoudsvriendelijke oplossing. GESBO gebruikt hoogwaardig thermisch onderbroken aluminium. Gesbo maakt gebruik van een driekamerprofiel die desgewenst in elke RAL-kleur geleverd kan worden. Speciale aandacht vragen we voor de innovatieve ‘Steellook’ profielen. Deze unieke profielen hebben een toplaag met een structuurcoating. Met deze profielen bouwt u een prachtige, ranke constructie.

Vakmanschap

GESBO bestaat RUIM 30 JAAR. Jaren waarin het vakmanschap is ontwikkeld en waarin het assortiment steeds verder is verfijnd. In de afgelopen jaren hebben we serres en veranda’s in alle stijlen en maten gebouwd; van praktisch en functioneel tot ware kunstwerken waarbij elk detail met zorg is samengesteld. GESBO heeft een machinepark van ruim 8000 m2 tot haar beschikking dat voldoet aan de laatste standaarden. Deze hightech machines vormen samen met de vaardige handen van de medewerkers de succesfactor van GESBO.

Bouwvergunning

Wij helpen u bij de bouw van uw Serre of Veranda

Gesbo staat voor kwaliteit. In materiaalkeuze, in afwerking, in onderhoud en in advies.

Bij het bouwen van een serre of veranda heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning (vroeger bouwvergunning) nodig.
Gesbo helpt u met het aanvragen van deze vergunning.  

Wanneer u van plan bent een serre te bouwen is er een grote kans dat u een omgevingsvergunning nodig heeft van uw gemeente.
Of u wel of geen omgevingsvergunning heeft is afhankelijk van de omvang en de locatie van de serre.
De Rijksoverheid heeft een aantal criteria opgesteld voor zogenaamde vergunningsvrije bouwwerken.  

Indien de serre die u voor ogen heeft voldoet aan de volgende criteria heeft u waarschijnlijk geen omgevingsvergunning nodig.
 1. De serre wordt gebouwd aan de bestaande woning
 2. De serre moet op de grond staan.
 3. De serre mag slechts één bouwlaag betreffen.
 4. De serre moet bedoeld zijn voor de verruiming van het woongenot.
 5. Indien de serre aan de oorspronkelijke achtergevel wordt gebouwd moet de afstand tussen de serre en het openbare groen en de weg minimaal 1m zijn.
 6. Indien de serre aan de oorspronkelijke zijgevel wordt gebouwd moet de afstand tot de voorgevel van uw woning én het erf van uw buren minimaal 1m bedragen. (Indien uw zijgevel naar de openbare weg en/of groen is gekeerd wordt het plan bouwvergunningplichtig)
 7. De serre mag niet hoger zijn dan 4m gemeten vanaf de grond buiten, en mag niet meer dan 30cm boven de verdieping zijn. boven de eerste verdiepingsvloer.
 8. De serre mag niet dieper zijn dan 2,5m gemeten vanuit de gevel waar het tegenaan wordt gebouwd.
 9. Het bouwen van de serre mag niet inhouden dat het achtererf gebied voor meer dan 50% bebouwd wordt.
 10. De serre mag niet worden gebouwd aan een monument of aan een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht.
 11. Toelichting: 3. in feite wordt de begane grond bedoeld. 4. de serre moet niet bedoeld zijn voor bijvoorbeeld winkels of praktijkruimten aan huis m.a.w. bedrijfsmatig. 5 en 6. met oorspronkelijke gevels worden de gevels van de woning bedoeld die bij de oprichting van de woning gebouwd zijn. Dus geen gevels van later gerealiseerde aan-of uitbouwen.
 12. Er mag vergunningsvrij worden gebouwd in het achtererfgebied. Wat is achtererfgebied?; De zijgevel vanaf 1 meter uit de voorgevel tot en met gehele achtergevel, mits de zijgevel niet aan openbare weg of groen grenst, dan altijd vergunningsplichtig.
Indien u aan de bovengenoemde criteria voldoet heeft u zoals eerder vermeld dus geen omgevingsvergunning nodig.
Voor het eenvoudig vaststellen of wel of geen omgevingsvergunning voor uw serre nodig heeft kunt u een eenvoudig stroomschema volgen op de website van de Rijksoverheid.

Klik hier voor de online bouwvergunning check van de Rijksoverheid
Of kijk op deze site...

Ik heb een omgevingsvergunning nodig voor mijn serre, wat nu?

In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met uw gemeente om te informeren of uw perceel ruimte biedt voor het bouwen van een serre.
Zij zullen u een kopie mee kunnen geven van het bestemmingsplan. Hierin staan voorschriften genoemd waar u aan moet voldoen voor het krijgen van een bouwvergunning. 

 

Klantenreferenties


« Beste Gesbo, jullie hebben ongelofelijk hard gewerkt !! Zeer zorgvuldig en nauwgezet, heel vriendelijk, alles netjes achtergelaten, in éé... »

« Hoi Roland,  Wij hebben de veranda helemaal klaar. Wij hebben er een BAMBOE XTREME vloer in laten leggen. Alles ziet er perfect uit.Wij zijn... »

« Beste Nando, ze zijn inderdaad vanmorgen geweest en alles keurig afgewerkt. We willen jullie complementeren met jullie Belgische collega's. Niet allee... »

Lees meer

Bekijk onze bedrijfsfilm